Summering vecka 38 -svensexa

Denna vecka gick utvecklingen söderöver. 📉 Har idkat en del handel denna vecka så det har fallit bort en viss summa i courtage. De 22 aktierna består av rätt små belopp så courtaget påverkar kontots utveckling ganska tydligt. Det är förstås inte menat som en bortförklaring, utdelningsportföljen rör sig segare än OMXS30 utifrån vad jag observerat so far, vilket innebär att den antagligen även dras ner mindre än index vid börsnedgång.

Är dock nöjd med den totala utdelningen hittills och det är åtminstone ett till bolag som ger utdelning denna månad. Totalt denna vecka har jag fått 21,8 kronor från Nortwest Health Care Properties (CAN, såld tidigare) och Prospect Capital Corp (USA). 215 kronor har hittills mottagits i utdelningar under september.

Utdelningsportföljen med 22 stycken aktier har trots allt ökat 3,15 % procent – detta sedan starten 26 augusti i år, 2019.

Något som såklart påverkar sparandet inför nästa löneperiod men som man vore galen att missa för en sådan sak var äldsta brorsans svensexa i onsdags. Det var Bond-tema vilket var rollen brorsan fick, själv var jag bondskurken Le Chiffre. Alla som deltog var någon form av Bondkaraktär.

Under dagen fick han olika uppdrag med ”MI6” som bas, dvs. en kontorslokal på Söder. Ett av uppdragen innebar att åka ut till Grand Hotel i Saltsjöbaden för att arrestera mig, Le Chiffre, och sedan förhöra mig på MI6. Sedan åktes Limousine, då genomförde Bond ett uppdrag som gick ut på att förstöra viktiga dokument som låg i brevlådan hos en känd doktor i ekonomi. Detta för att bevisa sin lojalitet med skurkorganisationen som han höll på att infiltrera (dvs oss andra).

Till sist hamnade vi på en Finlandsfärja efter några barrundor på stan. Där fick Mr. Bond ett nytt uppdrag: hitta damer på båten med rosor på sig som skulle ge ledtrådar för att öppna den låset på den väska han haft fastlåst på sig hela dagen – innehållandes hans personliga tillhörigheter (mobil, plånbok etc.). Det lyckades inte Bond med… så lösningen blev mer ”fysisk” för att få upp väskan (ganska så sent på natten).

Det var en extremt lyckad svensexa.

Vi hörs snart igen! /AR

En tanke på “Summering vecka 38 -svensexa”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s