Summering vecka 39 – löning och börsturbulens

Så kom äntligen den efterlängtade lönen och CSN. Eftersom jag sommarjobbat 133 timmar i augusti kunde jag efter andra typer av sparande sätta av 10 000 kr till utdelningsportföljen – en total sparkvot på 48 %. September/augusti är årets bästa sparmånader för mig, då jag får en kombination av CSN och en lön på mellan 75 % till heltid. Nu är jag bara är några tusenlappar från 50 000 kronor i värde på utdelningsportföljen!

Veckan började med nyheten om olycksbådande tysk inköpschefsstatistik vilket skapade oro på framförallt svenska börsen, detta stabiliserades dock senare under veckan. Efter onsdagens djupaste dal för OMXS30 ökade börsen under torsdagen och fredagen med resultatet -1,22 % under veckan. Utdelningsportföljen är i allmänhet mer stabil och stängde på -0,93 %, se bilder nedan.

När jag handlar aktier utgår jag från vilka som delar ut härnäst – på så sätt maximerar jag hela tiden ränta-på-ränta-effekten. För att inte vissa aktier ska få för stort värde i förhållande till andra köpte jag även några novemberutdelare.


Köp (påfyllning):

Artisan Partners Asset Management (🇺🇸), 6 st

Ocean Yield (🇳🇴), 30 st

NP3 Fastigheter Pref, 42 st

Resurs Holding, 16 st

Saltängen Property Invest, 8st

Tele 2 B, 10 st

Investor B, 3 st


Nyheten att Tele2 väntas höja utdelningen med 113 procent nästa år känns riktigt bra, la till den i portföljen för någon vecka sedan.

Hur har era portföljer gått under veckan?


Utdelningsportföljen:


OMXS30:


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s