Utdelningar i September – första hela utdelningsmånaden summerad

Hej igen!

Jag har nu nått en rolig milstolpe – närmare bestämt att kunna dra ihop första fullständiga månaden med utdelningar nu i september. Måste säga att jag är positivt överraskad över storleken med tanke på att utdelningarna betalades ut innan jag hunnit köpa fler aktier för löningen i september, portföljvärdet var innan påfyllningen cirka 20 % mindre. Dessutom är september bara grovt räknat en tolftedel av all utdelning som kommer till portföljen under ett år. Nedan utdelningar bygger på en investering om totalt 11 000 kr i de 5 aktierna.


Utdelningar september:

Cibus Nordic Real Estate: 33,4 kr

Prospect Capital Corp: 14,5 kr

Clas Ohlson B: 144 kr

Aros Bostadsutveckling Pref: 40,5 kr

Boston Pizza Royalties Income Fund: 8,4 kr

Summa: 241 kr


Om vi ponerar scenariot där jag hade fått alla dessa aktiers utdelningar på en enda gång nu i September, hade summan i ungefär blivit 860 kr vilket är hela 7,8 % återbäring på de 11 tkr som är investerade i dessa aktier. Dessa siffror bygger dock på att inga återinvesteringar av utdelningar eller nya pengar i form av lön/CSN investeras under ett helt år. Plus att detta bara är 5 av 22 aktier i portföljen. Det visar hur effektiv ränta-på-ränta-effekten är bara man utnyttjar den!

De aktier jag köpte för löning/CSN i slutet av september har jag som sagt koncentrerat till att öka antalet av de som delar ut i oktober och november. Det kommer därför bli spännande att se hur mycket större utdelningen blir i oktober och framöver. Som jag hela tiden tjatar om så växer ju nästkommande månadsutdelning hela tiden genom enträgna påfyllningar av av kapital från utdelningar/lön/andra inkomstkällor – t.o.m. veckovis om du spritt ut utdelningarna tillräckligt.


Spana in utdelningshistoriken, en ny sida på bloggen där du fortsättningsvis kan följa hur mycket som har delats ut till portföljen:


Kommentera gärna och berätta hur ni lägger upp ert sparande/portföljer.

På återseende!

Utdelning i svampform på landet i fjol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s