Summering vecka 40 – oktoberstormig börs samt öl- och whiskymässa

Det har varit en minst sagt skakig börsvecka. Efter en lätt uppgång i fredags stängde OMXS30 på -3,2 % för vecka 40. Utdelningsportföljen har under samma period utvecklats -1,83 % (-874 kr).

Eftersom flera olika dåliga signaler för ekonomin kommit och börsen varit på all time high nyligen började jag köpa certifikatet Bear Omxs30 X20 i förra veckan. Certifikatet följer Omxs30 fast minus tjugo gånger utvecklingen, dvs. går Omxs30 -1 % ökar värdet med +20 %, och tvärtom. Tack vare det tog jag igen förlust från certifikatet förra veckan då börsen steg och ligger nu plus mer än vad utdelningsportföljen gått ner under veckan.

Man måste veta exakt vad man håller på med när man handlar med dessa börshandlade produkter och ha en strategi för köp/sälj. Använder bl.a. Exponential Moving Averages (EMAs) som stöd för köp/sälj-beslut (återkommer om trading och teknisk analys i nytt inlägg). Totalt under veckan gick jag mer än 40 % plus på Bear Omxs30 X20.

Denna vecka kom två utdelningar, från Boston Pizza Royalties Income Fund (CAN) och Tele2 B.

Boston Pizza: 17,1 kr (20 st, 2532 kr investerat)

Tele2 B: 48,4 kr (22 st, 3122 kr investerat)

= 65,5 kr


På fredagen var det dags för ölprovning nere i Nacka Strand, Stockholm Beer and Whisky Festival. Jag och sambon var där redan 15:30 då vi var lediga den dagen. Det fanns även allt från whisky till champagne, mjöd, sprit, drinkar och annat att prova. Efterhand vällde alltfler folk in ju senare klockan blev på eftermiddagen, för att nå sin kulmen någon gång mellan kl 20 och 21, då fick man tränga sig fram i huvudsalen. Plötsligt knackade någon mig på axeln, det var brorsan och de flesta av de som var med på svensexan som hade anlänt.

Jag skulle beskriva festivalen som en stor fest med hundratals barer som folk cirkulerar mellan. Festivalen var över förväntan och mycket roligare än jag hade föreställt mig.


Fler bilder nedan.

Det gladaste båset…


På återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s