PAT på väg att vända uppåt?

Det finns tecken på att Patriot One Technologies Inc. (TSX:PAT) vänder snart.

PAT är ett bolag verksamt inom offentlig säkerhet och har en hel icke-integritetskränkande svit av produkter för att bl.a. detektera dolda vapen, identifiera misstänkt beteende och upptäcka olagliga kemiska substanser.

Jag har följt bolaget sen januari 2018. Aktien har befunnit sig i en nedåttrend sedan april 2019, bland annat till följd av viss försening av produkter samt bolagets dåliga Investor Relations. Bolagets revolutionerade säkerhetssvit saknar dock motstycke och har potential att bli en game-changer och en standard inom hela säkerhetsbranschen. Huvudprodukten Patscan Cognitive Microwave Radar som utan att synas detekterar vapen som dolts bakom kläder, i väskor etc. bygger på sju års forskning och är AI-driven. Styrelsen i företaget är extremt kompetent.


Tittar man på den tekniska analysen har aktien precis hoppat upp ur översålt territorium – under sista halvtimmen igår steg Kanadanoterade PAT med 5,3 % helt plötsligt. RSI är nu över värdet 30:


50 SMA är dessutom väldigt nära 100 SMA – det behövs ingen stor uppgång för bullish cross vilket skulle vara en stark uptrendindikator. Den blåa linjen är SMA (50), den gröna är SMA (100) och den lila är SMA (200), på Dag-intervallet.

Nedan ser vi att det var i Maj som 50 SMA senast var ovanför 100 SMA (cirkeln t.v.) och att avståndet nu (cirkeln t.h.) är väldigt litet.


Sen tror jag aktien blivit så billig att både lång- och kortsiktiga investerare inte vill sälja billigare än någonstans mellan 1,25-1,4 CAD. Och för blankarna är det väldigt risky att gå in nu, VDn Martin Cronin har lovat godsaker på Polischefskonferensen i Chicago nu i oktober, kanske kommer någon uppdatering om försäljning/implementeringen av PATSCAN-produkter i polisbilar då?

Dessutom ser vi allt fler bilder i sociala medier på återförsäljare som installerar PATSCAN-liknande produkter, framförallt från en av de elva återförsäljarna Smart CT Solutions. Magkänslan börjar bli bättre nu efter 6 månaders nedgång – ”Good things come to those who wait…”

(Detta är bara mina tankar, inte alls säkert att aktien vänder upp just nu, handel på egen risk).

Spana gärna in Instagramsidan: @avkastningsraketen

2 reaktioner till “PAT på väg att vända uppåt?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s