Summering vecka 41 – portföljomstuvning och bröllop

Ytterligare en vecka är till ända. En händelserik sådan både portföljmässigt och i övrigt. Som ni kanske anat skriver jag inte enbart om utdelningsaktier – småbolag är något jag tycker är spännande att krydda investeringarna med. Det är häftigt att vara med på tåget i ett företag vars verksamhet bygger på tekniska nymodigheter som kan komma att förändra världen. Eller bara företag i framtidsbranscher som har stor potential att växa framöver.


Inledningsvis har jag sålt av en betydande del av utdelningsportföljen. Detta med anledning av att få loss pengar till småbolagsportföljen. Småbolagsportföljen var tidigare en väldigt liten andel av det totala kapitalet, omfördelningen är alltså ett utjämnande mellan portföljerna. Strategi: del av vinst från småbolag skyfflas in i utdelningsportföljen (och vice versa) för att upprätthålla fördelningen mellan portföljerna. Grundfördelningen om 50/50 mellan portföljerna är rättesnöret. Om ena portföljen överstiger mer än 50 % av total värdet säljer jag en del av aktierna med störst vinst och köper i den sämre presterande portföljen. Nu i början måste dock potentiella ”aktieraketer” (ffa. Patriot One) dock ges utrymme att växa ostört i början då deras kommersiella lansering just har påbörjats.


Småbolagsportföljen nedan innehåller:

Patriot One Technologies 🇨🇦 (PAT1) som jag skrivit om nyligen. De är i en turn-around-fas efter nyhetstorka och försenad roll-out av produkterna. Kursen har gått ner de senaste 6 månaderna. Företaget har dock flera stora triggers runt hörnet och de positiva utsikterna är oförändrade. Installationer av deras produkter på återförsäljares sociala medier-sajter etc. är ej officiellt tillkännagivna – dessa kommer justera aktiekursen sedan när finansiella rapporter släpps, vilket gör en ökning av innehavet väldigt timead nu. PAT1 och tillhörande warrants har därmed köpts för pengarna från utdelningsaktierna, inklusive nedan bolag i småbolagsportföljen som införskaffats under veckan:

Quickbit 🇸🇪 – möjlig framtida svensk storbank för Kryptovalutor. Kraftigt ökande vinst sedan ca ett år tillbaka. Inköp: 11,93 kr, aktien stängde på 12,65 kr i fredags (+6,03 %).

TargetEveryOne 🇸🇪 – marknadsföringsföretag i turn-around-fas efter mångårig nedgång. Kostnadsnedskärningar och ökande omsättning håller på att vända upp aktien som gått från ca 3,7 kr i mars 2017 till under 0,2 kronor nyligen. Inköp: 0,35 kr – aktien står nu i 0,54 kr (+54,15 %).

AppSpotr 🇸🇪 – plattform för användare att lätt göra egna appar. App-marknaden som redan är stor väntas växa extremt även framgent. Företaget är likt TagetEveryOne också i en slags turn-around-fas där omsättningen har börjat öka. Aktien kostade över 15 kr år 2016, för att bottna under 0,4 kr i veckan. Aktien steg över 100% till över 1kr/aktie i torsdags när styrelseordföranden köpte 2,5 miljoner aktier i bolaget – förstärker argumentet att den negativen trenden kan ha upphört. Inköp: 0,95 kr – senast: 0,846 kr (-10,9%).

OBS: handel på egen risk. Ovan presentation är bara mina tankar – ingen rekommendation att handla dessa värdepapper eller någon garanti på att aktiekurserna kommer röra sig i någon speciell riktning trots sådana undertoner.


Utveckling småbolagsportföljen vecka 41 (i kronor):Självklart gör jag förlustaffärer, men de är ju inte är lika roliga att fördjupa sig i. Som ni ser hade vinsten varit några tusenlappar större under veckan om jag inte gjort några förlustaffärer alls. Naturligtvis är jag väldigt nöjd med vinsten denna vecka. PAT1 Warranten ovan är den som löper ut i November nästa år, inköpssnittpriset ligger nånstans runt 8 cent (CAD). Upp 27,8 % i fredags till 11,5 cent.


Total utveckling under veckan småbolagsportföljen: +8,97 %

Total utveckling under veckan utdelningsportföljen: +0,64 %

Utdelningsportföljen kommer att uppdateras snart, jag har både tagit bort och lagt till nya utdelningsaktier. Utvecklingen under denna vecka har tryckts ner pga. courtageutgifter.

Vad gäller utdelningar har Resurs Holding delat ut ca 83 kr under veckan. Detta bygger på ett innehav om 46 st.


Veckan avslutades för övrigt med att min åtta år äldre bror gifte sig. Bröllopsfesten ägde rum i Sundsta Säteri utanför Norrtälje inklusive övernattning. Fantastiskt fint bröllop med firande i pittoresk, lantlig miljö. En kärleksfest i hösttoner som sent, eller snarare aldrig, kommer att glömmas.


Sundsta Säteri

Kom igång med aktiesparandet på Avanza (affiliate-länk).

Kommentera gärna nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s