Summering vecka 42 – Avkastningsrekord!

Denna vecka har utvecklingen i Småbolagsportföljen (Swingportföljen) varit helt galen. På fredagen efter börserna stängde kl. 22 svensk tid kunde en ökning på 33,1 % noteras eller 16 400 kronor under veckan! Jag valde att öka innehav i bolag som Patriot One Tech. (PAT1) och TargetEveryOne vid väl valda tillfällen, dessa två är de största dragloken bakom ökningen. Anledningen till denna manöver är att jag har stenkoll på PAT1 eftersom jag följt bolaget i 1 år och 10 månader. Det handlar alltså om en tillfällig engångsgrej att öka innehavet i PAT1 på bekostnad av utdelningsportföljen.

Utdelningsportföljen har däremot gått minus. Har sålt av mycket förra veckan men kommer snart öka andelen av Utdelningsportföljen igen. Anledningen att jag sålde var just att köpa PAT1 som jag korrekt bedömde vara på gång upp igen. Efter alla courtageutgifter gick utdelningsportföljen – 0,5 % under veckan. Ett ganska dåligt resultat med tanke på den starka börsuppgången, men kursutvecklingen blir svajig om man handlar mycket, speciellt med de relativt små belopp jag har per aktie i utdelningsportföljen. Beslutet att hänga med på uppgång i den andra portföljen var dock helt klart det rätta med tanke på Småbolagsportföljens utveckling. Innehavet i Utdelningsportföljen har för övrigt uppdaterats.

I övrigt har veckan spenderats med att skriva hemtenta – det börjar närma sig nu med deadlines i två olika kurser – Socialt arbete med äldre personer samt Organisation och ledarskap i socialt arbete. Försöker skriva på bloggen så gott det går men det kanske blir lite mindre aktivitet nästa vecka (43).

Hur har era portföljer gått under veckan? Kommentera gärna nedan!

Tills vidare – allt gott!

Avkastningsraketen finns också på instagram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s