Summering vecka 45 – aktiehandel

Denna vecka gick småbolagsportföljen plus 1,45 % / 855 kr.

Utdelningsportföljen gick plus 1,3 % / 210 kr.

Förra veckan drog jag ihop utvecklingen under hela oktober. Därför framkom inte hur den veckan gick (v. 44). Jag vill inte att det ska verka som att aktiehandel är fritt från risker eller att jag lyckas undvika dem hela tiden. Därför redogör jag för utvecklingen under vecka 44:

Småbolagsportföljen: -29,18 % / -23 831 kr

Utdelningsportföljen: -2,03 % / -224 kr

Att småbolagsportföljen rörde sig så starkt beror på innehavet i Patriot One Technologies, där warrants och X3 certifikat rör sig mycket mer än själva aktien. Detta visar vilka risker som finns, speciellt när man har värdepapper med hävstång.

Aktiens nedgång var en rekyl efter att ha gått upp över 30 % ungefär sedan jag skrev om att det var läge att gå in. Tack vare timingen ligger jag trots detta plus över 51 % / 25 tkr i hela portföljen.

Men men. Patriot One har väldigt dålig investor relations. De kan säga att saker är på gång, men i slutändan har de inget väsentligt att redogöra för. De är ofta missvisande både med tidsramar och vad man borde förvänta sig. Senaste gången de gjorde investerarna besvikna var när de hypade upp en polischefskonferens i USA där de sa att investerarna ”may be pleased” med vad som kommer att presenteras där. Problemet var bara att investerargrupperna på FB redan hade avslöjat något som skulle kunna vara den nyheten – nämligen att deras produkter ska användas i polisbilar. Så de presenterade något som i princip alla investerare redan visste, vilket är en delförklaring till besvikelserekylen ovan på runt -15 %.

Till följd av detta och att de inte klarade att producera mer info till investerarna mer än någon A4 på mailen från årsmötet, har jag sålt av över 80% av alla papper som rör Pat. Eftersom de har så låg transparens och vi inte vet när försäljningen tar fart, är det bättre att ligga lågt och invänta nytt ingångsläge. Däremot – Pat är trots sin investor relations ett högkvalitetsbolag, en given investering på lång sikt och de kommer antagligen har mycket fin intäktsökning de kommande åren, antagligen redan under 2020.


Jag har även köpt aktier i småbolagsportföljen under veckan för en del av pengarna:

  • Fingerprint Cards B 🇸🇪
  • TargetEveryOne 🇸🇪
  • Quickbit 🇸🇪

”Folkaktien” Fingerprint Cards 🇸🇪 har verkligen helvänt sin ekonomi om man tittar på senaste kvartalsrapporten, halvåret jan-jun 2018 gav ett resultat på -616,1 miljoner kr, i år landade de på -0,8 miljoner under samma period. Bruttomarginalen uppgick till 22 % 2019, en extrem förbättring från -30% som den låg på första halvåret 2018. Dessutom har hela nio (!) stycken personer insynshandlat i bolaget, för totalt nånstans mellan 13-14 miljoner kronor, i slutet på september 2019. Kvartalsrapporten kommer snart, den 15 november, men kursen är fortfarande nära de belopp som insynshandlarna köpte för (mellan 17-18 kr). Jag gick in på strax över 18 kr. Nästa fredag blir spännande med andra ord. Tidshorisont: 3-6 mån

TargetEveryOne 🇸🇪 är ett Martech-bolag (”marketing technology”-bolag). Efter omstruktureringar ser jag återigen en möjlighet för dem gå upp till mellan 0,8-1,2 kr, bara de får in någon order snart. Det är härligt när ett bolag totalt kraschat sin kurs (likt Fingerprint tidigare) och man ser alltfler positiva signaler som insynshandel eller minskade utgifter/ ökande positivt resultat, där man har möjligheten att gå in väldigt billigt vid en turnaround. Jag gick först in på 0,35 kr och sålde mellan 0,6-0,7 kr för några veckor sen. Denna vecka köpte jag på 0,66 kr och hoppas som sagt på åtminstone 80 öre/aktie innan jag stänger denna mer kortsiktiga handel. Tidshorisont: upp till 3 mån.

Jag ökade också på i Quickbit 🇸🇪 som är synnerligen spännande. De möjliggör handel med flera olika kryptovalutor bland annat, och gör redan god och ökande vinst. Deras PE har halkat efter vad som är vanligt i branschen, varför deras aktiekurs kan komma att korrigeras inom en ganska snar framtid, speciellt om vinsten fortsätter öka. PE idag: ca 23. PE jämfört med liknande företag i branschen kan vara mellan 65-300 cirka. Kvartalsrapport nu i november – det ryktas om att det gått bra i senaste kvartalet också. Köpte på 14,24 kr i veckan, stängde på 15,65 i fredags (8 nov 2019). Quickbit är ett till kvalitetsbolag som jag kommer vara långsiktig i med tanke på hur framgångsrika de är – i en växande framtidsbransch. Tidshorisont: minst 6 mån om inte kursen rusar alltför mycket.

OBS. Detta är inga köprekommendationer utan bara min egna tankar, det är dessutom bara en bråkdel av den research jag gjort om aktierna. Gör din egna analys/kontakta professionell investerare innan du handlar med värdepapper.

I utdelningsportföljen har inga förändringar, köp eller sälj, gjorts.

Instagram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s