Om mig

Vem är då jag?


Jag är 26 år, bosatt i Stockholm och är utbildad socionom från Socialhögskolan på Stockholms Universitet. För närvarande studerar jag på masterprogrammet inom socialt arbete. Jag har sedan många år tillbaka haft ett starkt intresse av handel med värdepapper, framförallt aktier. Till slut, under sommaren 2019, kände jag att jag måste börja skriva om sparande och investeringar, för att så att säga ”få det ur mig”. Läser inspirerande böcker inom området sparande/investeringar, samt daglig läsning av DI, Omni Ekonomi och Avanza med flera. Håller även på mycket med teknisk analys som komplement till den fundamentala analysen. Jag håller även på med musik i form av att jag spelar piano samt skriver och producerar låtar.


Målet med bloggen är framförallt att sprida kunskap och löpande berätta om resan mot att kunna välja att sluta jobba vid 40 års ålder (eller tidigare) – genom att då leva på utdelningar som kommer varje månad. Här är det förstås viktigt att utgå från sina egna förutsättningar och mål. Utdelningarna växer ständigt varje månad under året och ränta-på-ränta-effekten är så stark att det faktiskt till slut går att leva på utdelningarna, genom att man köper fler aktier för utdelningar och sparade medel varje månad. Ju högre sparkvot per månad (andel av nettolön som investeras) desto fortare går det, men man behöver inte vara miljonär/höginkomsttagare för att det ska fungera. Dessutom tjänar alla på att göra långsiktiga investeringar på börsen, frikopplat från vilken bakgrund man har; oavsett klass, etnicitet och kön. Det som krävs är egentligen tålamod och någon inkomstkälla så att du kan spara överhuvudtaget varje månad.

Bloggen vänder sig även till personer som inte är så insatta eller intresserade av ämnet, med intentionen att blåsa liv i ett eventuellt intresse.


The way to get started is to quit talking and begin doing.

Walt Disney

Go as far as you can see; when you get there, you’ll be able to se farther.

J P Morgan

No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can’t produce a baby in one month by getting nine women pregnant.

Warren Buffett

Prenumerera